ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εξώφυλλο: 

ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-γαλλικά). Πρακτικά της σειράς διαλέξεων στο πλαίσιο της έκθεσης Expolangues 2003, Αθήνα-Θεσσαλονίκη 2004, σελ. 107 [Συνέκδοση με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων (Τμήμα Β΄) του ΥΠΕΠΘ]

ISBN 960-87140-2-8

Τα κείμενα του τόμου αυτού προσεγγίζουν από ποικίλες οπτικές το ζήτημα το ζήτημα των κλασικών γλωσσών και της διαχείρισής τους. Η Σ. Πριοβόλου καταγράφει τις ελληνικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των κλασικών γλωσσών. Ο Cl. Brixhe σχολιάζει τις κοινωνικές παραμέτρους που καθόρισαν τον ρόλο των κλασικών σπουδών στη γαλλική εκπαίδευση και καθόρισαν την πρόσληψη της κλασικής κληρονομιάς. Τα κείμενα των Π. Δελβερούδη, Α. Λιάκου, Θ. Παπαγγελή παρακολουθούν τις νεοελληνικές ιδιαιτερότητες στο ζήτημα της σχέσης με το κλασικό: η σχέση με την αρχαία ελληνική γλώσσα ως συστατικό της δημιουργίας της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Το κείμενο, τέλος, του J.-Cl. Saladin παρακολουθεί την επιστροφή της ελληνικής στην αναγεννησιακή Δύση.

Τιμή: 5,00 €

Παραγγελία Βιβλίου

Τρόποι Πληρωμής

α) Με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ (μόνο για παραγγελίες εσωτερικού)

β) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΓ.
Στη περίπτωση αυτή το ΚΕΓ θα επικοινωνήσει μαζί σας για το τελικό κόστος παραγγελίας (τιμή βιβλίου + ταχυδρομικά έξοδα) και τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε για την κατάθεση (αριθμός λογαριασμού, στοιχεία IBAN, BIC Number για εξωτερικό, κ.λ.π.).

Προσοχή:
Στην αιτιολογία κατάθεσης στη τράπεζα θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του πελάτη ή η επωνυμία της εταιρείας.

*** Για παραγγελίες εσωτερικού με αξία άνω των 60,00 ευρώ δεν υπάρχει επιβάρυνση για τα έξοδα αποστολής.

Πιέστε Παραγγελία και συμπληρώστε τη φόρμα.