ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Εξώφυλλο: 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.

Επιμέλεια: Α.-Φ. Χριστίδης, Θεσσαλονίκη 2001 (β΄ ανατ. 2002), σελ. 1.216 [Συνέκδοση με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών / Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη]

ISBN 960-231-094-4

Συλλογικό έργο που αποτελείται από 123 κείμενα, συμβολές σαράντα ελλήνων και τριάντα ξένων ειδικών επιστημόνων. Το έργο χωρίζεται σε εννέα ενότητες: Α. Βασικές όψεις του φαινομένου "γλώσσα": Β. Διαπλοκή γλώσσας και ιστορίας στη διαμόρφωση της ελληνικής γλώσσας: Γ. Οι διάλεκτοι που συγκροτούσαν την ελληνική γλώσσα μέχρι την ανάδυση της κοινής στα ελληνιστικά χρόνια: Δ. Δομή και εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι την ύστερη αρχαιότητα: φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, λεξιλόγιο: Ε. Επαφές της ελληνικής γλώσσας με άλλες γλώσσες: ΣΤ. Διαπολιτισμική επαφή μέσα από τη μεταφραστική δραστηριότητα: Ζ. Οι τύχες της αρχαίας ελληνικής στο χώρος της γραμματείας και των επιστημών (ιατρικής, φιλοσοφίας) και τα ειδικά λεξιλόγια που σχετίζονται με βασικούς θεσμούς της αρχαίας κοινωνίας (δίκαιο, δουλεία, θρησκεία): Η. Στάσεις και πρακτικές της αρχαιότητας απέναντι στη γλώσσα: Θ. Το ιδεολογικό ζήτημα των τυχών της αρχαίας ελληνικής στους μέσους και νεότερους χρόνους. Ο τόμος περιλαμβάνει και τρία παραρτήματα που περιγράφουν ειδικότερες όψεις της αρχαίας ελληνικής, καθώς και κατάλογο με τις αρχαίες πηγές, γλωσσάρι και ευρετήρια.

Τιμή: 63,60 €

Παραγγελία Βιβλίου

Τρόποι Πληρωμής

α) Με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ (μόνο για παραγγελίες εσωτερικού)

β) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΓ.
Στη περίπτωση αυτή το ΚΕΓ θα επικοινωνήσει μαζί σας για το τελικό κόστος παραγγελίας (τιμή βιβλίου + ταχυδρομικά έξοδα) και τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε για την κατάθεση (αριθμός λογαριασμού, στοιχεία IBAN, BIC Number για εξωτερικό, κ.λ.π.).

Προσοχή:
Στην αιτιολογία κατάθεσης στη τράπεζα θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του πελάτη ή η επωνυμία της εταιρείας.

*** Για παραγγελίες εσωτερικού με αξία άνω των 60,00 ευρώ δεν υπάρχει επιβάρυνση για τα έξοδα αποστολής.

Πιέστε Παραγγελία και συμπληρώστε τη φόρμα.