ΓΛΩΣΣΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ: ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εξώφυλλο: 

ΓΛΩΣΣΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ: ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Πρακτικά διεθνούς συνεδρίου. Επιστημονική επιμέλεια: Α.-Φ. Χριστίδης, σε συνεργασία με τις Μ. Αραποπούλου και Μ. Χρίτη, Θεσσαλονίκη 2007, σελ. 501

ISBN 978-960-7779-40-3

Ο τόμος είναι προϊόν του Τμήματος Γλωσσολογίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται για τα πρακτικά του ομότιτλου διεθνούς συνεδρίου που είχε οργανώσει το ΚΕΓ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του ΥΠΕΠΘ το 2001, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών. Ο τόμος είναι δίγλωσσος και απαρτίζεται από 22 κείμενα ειδικών σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις της γλώσσας με τις κοινωνικές και ιστορικές συγκυρίες στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων.
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στις 5 θεματικές ενότητες που διαρθρώνουν τον τόμο επιχειρούν να περιγράψουν την προσπάθεια για καθιέρωση εθνικών γλωσσών, το ζήτημα της ονομασίας της γλώσσας, την ιστορία των γλωσσικών ιδεών κατά τον 19ο αιώνα, γενικότερα ζητήματα βαλκανικής γλωσσολογίας και, τέλος τον προβληματισμό για τις μειονοτικές γλώσσες στο σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Α.-Φ. Χριστίδη και της Ε, Σκοπετέα που μαζί με τον Ι. Κακριδή αποτελούσαν την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου.

Τιμή: 20,00 €

Παραγγελία Βιβλίου

Τρόποι Πληρωμής

α) Με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ (μόνο για παραγγελίες εσωτερικού)

β) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΓ.
Στη περίπτωση αυτή το ΚΕΓ θα επικοινωνήσει μαζί σας για το τελικό κόστος παραγγελίας (τιμή βιβλίου + ταχυδρομικά έξοδα) και τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε για την κατάθεση (αριθμός λογαριασμού, στοιχεία IBAN, BIC Number για εξωτερικό, κ.λ.π.).

Προσοχή:
Στην αιτιολογία κατάθεσης στη τράπεζα θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του πελάτη ή η επωνυμία της εταιρείας.

*** Για παραγγελίες εσωτερικού με αξία άνω των 60,00 ευρώ δεν υπάρχει επιβάρυνση για τα έξοδα αποστολής.

Πιέστε Παραγγελία και συμπληρώστε τη φόρμα.