Σύνταξη και σημασιολογία του ρήματος στην κλασική ελληνική: Εισαγωγή

Εξώφυλλο: 

 

Rijksbaron, A. 2013. Σύνταξη και σημασιολογία του ρήματος στην κλασική ελληνική: Εισαγωγή. Μτφρ. Γ. Καρανάσιος & Γ. Κονδυλόπουλος, επιμ. Ευ. Πετρούνιας & Μ. Χρίτη. Θεσσαλονίκη: ΚΕΓ. , σελ. 206, .

ISBN 978-960-7779-56-4

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει για την εκπαίδευση τα έγκυρα εκείνα μέσα διδασκαλίας που απαιτούν τα ανανεούμενα προγράμματα σπουδών, παραδίδει στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Albert Rijksbaron The Syntax and Semantics of the Verb in Classical Greek: An Introduction, σε ελληνική μετάφραση από την τρίτη έκδοσή του (Chicago: The University of Chicago Press, 2006), ένα έργο που φιλοδοξεί να μπολιάσει την εκπαιδευτική πράξη με τα πρόσφατα πορίσματα της ακαδημαϊκής έρευνας. Πρόκειται για ένα βασικό εγχειρίδιο, το οποίο γνώρισε την επιτυχία τριών απανωτών εκδόσεων. Δοκιμασμένο στην πανεπιστημιακή διδασκαλία και ευνοϊκά σχολιασμένο από τους κριτικούς, στην τρίτη αναθεωρημένη έκδοσή του, συνιστά ένα ώριμο έργο αναφοράς. Ο συγγραφέας του, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ανήκει στη γραμματική σχολή του Άμστερνταμ, η οποία ανανέωσε τη συζήτηση γύρω από ζητήματα της αρχαιοελληνικής σύνταξης, τόσο ακανθώδη όσο είναι η τάξη των λέξεων στη φράση, η λειτουργία των μορίων στον λόγο, καθώς και η κατανόηση του ρηματικού «τρόπου» (aspect of the verb) — όλες ερευνητικές περιοχές στις οποίες έχει επιδείξει o Rijksbaron σημαντικό προσωπικό έργο. Ο Rijksbaron παραθέτει πολλά και καίρια παραδείγματα, που τεκμηριώνουν όλες τις σημασιολογικές διακρίσεις του ρήματος στην αρχαία ελληνικής, ένα κεφάλαιο κεντρικό στο συντακτικό της αρχαίας ελληνικής, που επηρεάζει όλα τα άλλα τμήματά του. Εντυπωσιάζουν η λιτότητα της γραφής, η σαφήνεια της οργάνωσης και η διδακτική παρουσίασή του. Από αυτή την άποψη, ασφαλώς θα ενταχθεί στην ελληνική εκπαιδευτική πράξη ομαλά και ευεργετικά. Την παρακολούθηση του κειμένου τη διευκολύνει και η τυπογραφική διάκριση των τμημάτων σε κύρια (στα οποία θα επιμείνει η διδασκαλία) και σε δευτερεύοντα, τα οποία διανοίγουν νέους ορίζοντες στην επιστημονική συζήτηση. 

Tιμή: 14,92 €

Παραγγελία Βιβλίου

Τρόποι Πληρωμής

α) Με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ (μόνο για παραγγελίες εσωτερικού)

β) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΓ.
Στη περίπτωση αυτή το ΚΕΓ θα επικοινωνήσει μαζί σας για το τελικό κόστος παραγγελίας (τιμή βιβλίου + ταχυδρομικά έξοδα) και τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε για την κατάθεση (αριθμός λογαριασμού, στοιχεία IBAN, BIC Number για εξωτερικό, κ.λ.π.).

Προσοχή:
Στην αιτιολογία κατάθεσης στη τράπεζα θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του πελάτη ή η επωνυμία της εταιρείας.

*** Για παραγγελίες εσωτερικού με αξία άνω των 60,00 ευρώ δεν υπάρχει επιβάρυνση για τα έξοδα αποστολής.

Πιέστε Παραγγελία και συμπληρώστε τη φόρμα.