Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ημερίδα: Προετοιμάζοντας τον νέο τύπο δασκάλου για τον 21ο αιώνα (16/4/16)

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο πλαίσιο του Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» συνδιοργανώνουν την Ημερίδα: Προετοιμάζοντας τον νέο τύπο δασκάλου για τον 21ο αιώνα. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 16 Απριλίου  του 2016, από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, Β.

Επιμορφωτική ημερίδα: Διδακτικές παρεμβάσεις στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καθώς και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας (5/3/16)

Η Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων Ημαθίας, Χριστίνα Α. Αραμπατζή, σε συνεργασία με τον «Σύνδεσμο φιλολόγων Ημαθίας» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σας προσκαλούν σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Διδακτικές παρεμβάσεις στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καθώς και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, 8.30 έως 14.30 στο χώρο του «Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας», στη Βέροια.

Για το πρόγραμμα, βλ. συνημμένο

31η Συνάντηση Εργασίας, Τομέας Γλωσσολογίας

Στην 31η Συνάντηση Εργασίας, που διοργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 17 - 18 Απριλίου 2010, στο Παλαιό Κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής, με αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και τίτλο: «Διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας», συμμετέχουν με προφορική ανακοίνωση οι ακόλουθοι/ες συνεργάτες/ιδες του Τμήματος Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας:

Εκπαιδευτικό Συνέδριο του ΕΦΕΠΕ σε συνεργασία με το ΚΕΓ: Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης και Πιστοποίηση Ελληνομάθειας (12/2/17)

Ο Ενιαίος Φορέας της Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης Μ. Βρετανίας (Ε.Φ.Ε.Π.Ε.)  φιλοξενεί το Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ»

Εκδήλωση Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσ/νίκης & ΚΕΓ: Ο δεύτερος βίος της Νέας Πορείας: Από το έντυπο περιοδικό στην ψηφιακή του διαχείριση (8/2/17)

Δελτίο τύπου

 

Παρουσίαση του ΛΕΞΙΚΟΥ της ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΩΔΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑ στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών (ΚΒΕ)

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ΛΕΞΙΚΟΥ της ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΩΔΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑ στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών (ΚΒΕ)

Εορτασμός των 20 χρόνων λειτουργίας του ΚΕΓ (11/11/2015)

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Βασιλική Νικολέττου και ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Καζάζης, Πρόεδρος του ΚΕΓ, σας καλούν να παραστείτε στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη". Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Ιωάννη Κούκα.

Ημερίδα: Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων (7/11/2015)

Στο πλαίσιο εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ψηφιακά μέσα & διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων».

Διημερίδα ΚΕΓ «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων» (2-3 Οκτωβρίου 2015, Αθήνα)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει διημερίδα με τίτλο 

«Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων. Διαδικτυακές κοινότητες εκπαιδευτικών  & νέοι ψηφιακοί πόροι του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας»  

Ημερίδα για την Ελληνομάθεια: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας (11/6/15)

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας σας προσκαλούν στην "Ημερίδα για την Ελληνομάθεια: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο Holiday Inn (Μοναστηρίου 8, τηλ.: 2310 56 3100).

Υποδοχή – Εγγραφές: 09:00π.μ. / Ώρα έναρξης: 10:00π.μ.

 

Συμμετοχή του ΚΕΓ στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (22-24/5/15)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχει στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 22, 23, 24 Μαΐου 2015 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το γλωσσικό διαπολιτισμικό παιχνίδι Diversonopoly καθώς και βίντεο με το έργο και τις δράσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Οι παρουσιάσεις του ΚΕΓ θα γίνουν το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

 

Για το πλήρες πρόγραμμα, τους χώρους διεξαγωγής και τις ώρες των εκδηλώσεων, βλ. συνημμένο

Συμμετοχή και εκδηλώσεις του ΚΕΓ στην 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7-10/5/15)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που οργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη 7-10 Μαΐου 2015, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχει οργανώνοντας πέντε εκδηλώσεις και μία έκτη που είναι συνδιοργάνωση με τις Εκδόσεις ΖΗΤΗ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας έχει ως εξής:

Διημερίδα «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων» (8-9 Μαΐου 2015, Θεσσαλονίκη-ΚΕΓ)

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας σας προσκαλούν στη διημερίδα «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων», στις 8-9 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη).

Διεθνή συνέδρια για τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους και το αρχαίο ελληνικό επίγραμμα (Μάιος 2015, Θεσσαλονίκη-ΚΕΓ)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει δύο διεθνή συνέδρια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του έργου «Διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής με κομβική ιστορική σημασία για τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής παράδοσης» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013»), που συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) και από εθνικούς πόρους.

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής: http://ancdialects.greeklanguage.gr/conferences

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΓΙA ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ Η΄ ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Kέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν ένα σεμινάριο αφιερωμένο στο πρόγραμμα με τίτλο «Πες μου Πώς!- Διάχυση του Ευρωπαϊκού Φακέλου Γλωσσομάθειας για Άτομα με Μερική ή Ολική Απώλεια Όρασης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Μάθησης», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου